Maślane maliny zapiekane


  • Przygotowanie: 30 min
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Maślane


Składniki deseru:

  • Krakuski o smaku maślanym - 200 g,
  • 600 g mrożonych malin,
  • 4 łyżeczki miodu,
  • 4 szt. białek,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1/2 łyżki octu,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej.

Przygotowanie Deseru:

  1. Białka z cukrem ubij na sztywno.
  2. Dodaj mąkę ziemniaczaną i ocet.
  3. Przełóż maliny do kokilek.
  4. Owoce polej miodem i posyp pokruszonymi Krakuskami Maślanymi.
  5. Wyłóż masę na owoce.
  6. Ukryj Krakuska Maślanego w pierzynce z piany.
  7. Piecz przez 12 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.