ZAKOCHANY DESER KRAKUSKOWY




Składniki deseru:

  • Krakuski Paluszki z karmelem – 130 g
  • Krakuski Serduszka – 130 g
  • Krakuski Petit Beurre – 220 g
  • 150 g śmietanki 30 %
  • 1 serek śmietankowy
  • 1 pomarańcza
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
  • Polewa:

  • 2 łyżeczki kakao
  • 60 g masła
  • 45 g cukru pudru
  • 1,5 łyżki śmietanki 30 %

Przygotowanie deseru:

  1. Odkrój skórkę pomarańczy
  2. Wyfiletuj i pokrój w kostkę pomarańczę
  3. Śmietankę ubij na sztywno
  4. Dodaj cukier i cukier waniliowy
  5. Dołóż serek
  6. i pokrojoną pomarańczę
  7. Wymieszaj całość
  8. Pokrój Krakuski Paluszki
  9. Pokrusz Krakuski Petit Beurre
  10. Do masy dodaj migdały i wymieszaj
  11. Nałóż masę do pucharków
  12. Nakryj warstwą pokrojonych Krakusków Paluszków
  13. Posyp pokruszonymi Krakuskami Petit Beurre
  14. Nałóż kolejną warstwę masy i ciastek
  15. Całość przykryj masą
  16. Dodaj śmietankę, cukier puder i masło
  17. Mieszaj do rozpuszczenia się
  18. Dodaj kakao
  19. Mieszaj, mieszaj, mieszaj!
  20. Wystudź polewę i polej nią wierzch masy
  21. Udekoruj Serduszkiem