Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
ZAKOCHANY DESER KRAKUSKOWY
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
30 min
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Serduszka
Paluszki karmelowe
Petit Beurre
POBIERZ jako PDF
Składniki deseru:
Krakuski Paluszki z karmelem – 130 g
Krakuski Serduszka – 130 g
Krakuski Petit Beurre – 220 g
150 g śmietanki 30 %
1 serek śmietankowy
1 pomarańcza
5 łyżeczek cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżka prażonych płatków migdałowych
Polewa:
2 łyżeczki kakao
60 g masła
45 g cukru pudru
1,5 łyżki śmietanki 30 %
Przygotowanie deseru:
Odkrój skórkę pomarańczy
Wyfiletuj i pokrój w kostkę pomarańczę
Śmietankę ubij na sztywno
Dodaj cukier i cukier waniliowy
Dołóż serek
i pokrojoną pomarańczę
Wymieszaj całość
Pokrój Krakuski Paluszki
Pokrusz Krakuski Petit Beurre
Do masy dodaj migdały i wymieszaj
Nałóż masę do pucharków
Nakryj warstwą pokrojonych Krakusków Paluszków
Posyp pokruszonymi Krakuskami Petit Beurre
Nałóż kolejną warstwę masy i ciastek
Całość przykryj masą
Dodaj śmietankę, cukier puder i masło
Mieszaj do rozpuszczenia się
Dodaj kakao
Mieszaj, mieszaj, mieszaj!
Wystudź polewę i polej nią wierzch masy
Udekoruj Serduszkiem
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK