Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
MAZUREK NA MIARĘ PICASSA
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
45 MINUT
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Petit Beurre
POBIERZ jako PDF
Składniki:
Spód:
400 g Krakusków Petit Beurre
180 g masła
2 łyżki mąki
4 łyżeczki cukru pudru
Masa:
400 g masy kajmakowej
100 g masła
Do smarowania spodu:
100 g powidła śliwkowego
Do dekoracji:
skórka kandyzowana 20 g
migdały 20 g
rodzynki 20 g
orzechy włoskie 20 g
czekolada gorzka 100 g
Przygotowanie mazurka:
Zblenduj herbatniki Petit Beurre
Dodaj roztopione masło
Dodaj cukier i mąkę
Całość dokładnie wymieszaj
Blachę posmaruj masłem
Spód wyłóż ciastem robiąc ranty
Piecz w 180 stopniach przez 20 minut
Miękkie masło utrzyj na puch
Dodawaj po trochu masę kajmakową
Utrzyj całość aż składniki się połączą
Ostudź ciasto
Posmaruj je powidłem śliwkowym
Na powidło wyłóż masę
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej
Stwórz wzorki na wierzchu
Udekoruj mazurek na miarę samego Picassa!
Wesołych Świąt!
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK