KRAKUSKOWA PANNA COTTA




Składniki:

  • 500 ml śmietanki
  • 100 g cukru
  • 20 g żelatyny
  • 1 laska wanilii

SPÓD:

  • Krakuski Petit Beurre – 220 g
  • 2 łyżki oleju kokosowego

SOS:

  • 100 g malin
  • 20 g cukru

Przygotowanie:

  1. Podgrzej śmietanę
  2. Dodaj cukier, laskę wanilii i żelatynę
  3. Mieszaj, nie doprowadzając do wrzenia
  4. Przelej do pucharków
  5. Odstaw do lodówki na 1h
  6. Zblenduj Krakuski Petit Beurre
  7. Dodaj olej kokosowy
  8. Wymieszaj składniki
  9. Wsyp ciasto herbatnikowe do pucharków
  10. Wstaw do lodówki na 20 minut
  11. Wsyp maliny i cukier
  12. Całość zagotuj
  13. Przetrzyj przez sitko
  14. Wyłóż Panna Cottę na talerz do góry dnem
  15. Polej sosem malinowym
  16. Udekoruj całość