DESEROWE TRUFLE ORZECHOWE


  • Przygotowanie: 30 MIN
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Maślane Deserowe


Składniki deseru:

  • Krakuski o smaku maślanym-100 g,
  • Krakuski Deserowe–50 g,
  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 100 g kremu orzechowego,
  • 10 g orzechów włoskich,
  • 10 g migdałów,
  • 50 g masła,
  • 20 g kakao.

Przygotowanie Trufli:

  1. Czekoladę połam na kawałki.
  2. Dodaj pokrojone masło.
  3. Całość rozpuść w kąpieli.
  4. Połącz czekoladę z kremem orzechowym.
  5. Dodaj migdały i orzechy.
  6. Pokrusz do masy Krakuski Deserowe.
  7. Wstaw do lodówki na 1 godzinę.
  8. Pokrusz Krakuski Maślane.
  9. Dodaj kakao i wymieszaj.
  10. Z chłodnej masy uformuj kuleczki.
  11. Każdą kuleczkę włóż do posypki i obtocz.
  12. Udekoruj trufle.