CZEKOLADOWE CIASTO MISZMASZOWE


  • Przygotowanie: 1 GODZINA
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Maślane Zbożowe


Składniki:

Spód:

  • Krakuski Zbożowe 400 g
  • 160 g masła
  • 4 łyżeczki cukru pudru

MASA:

  • Krakuski o smaku maślanym 200 g
  • 1 l mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 słoika kremu czekoladowego
  • . cukier wanilinowy . 50 g rodzynek . 50 g migdałów

    POLEWA:

    . 0,5 kostki masła . 0,5 g cukru pudru . 2 łyżki kakao . 2 łyżki wody

Przygotowanie ciasta:

  1. Zblenduj Krakuski Zbożowe
  2. Dodaj cukier i roztopione masło
  3. Całość wymieszaj
  4. Blachę wysmaruj masłem
  5. Wyłóż spód ciastem
  6. Piecz przez 20 min w 180 stopniach
  7. Zagotuj mleko, masło i cukier
  8. Dodaj kaszkę mannę
  9. Oraz kakao, migdały i rodzynki
  10. Całość wymieszaj
  11. Dołóż krem czekoladowy oraz cukier wanilinowy
  12. Dokładnie wymieszaj
  13. Wylej ciepłą masę na spód ciasta
  14. Rozpuść masło, cukier puder oraz kakao
  15. Nie gotuj!
  16. Dodaj wodę
  17. Polej ciasto polewą
  18. Udekoruj Krakuskami Maślanymi