składniki

Składniki: czekolada mleczna [cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny, aromat], mąka pszenna, cukier, syrop glukozowo – fruktoz owy, olej palmowy, mleko w proszku pełne, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, sól, substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny, skrobia (pszenica), aromaty (mleko, jęczmień) regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Na tej linii produkcyjnej są też używane: jaja, soja, migdały i orzechy laskowe.
Wyprodukowano w Polsce.

wartości odżywcze

tabela wartości odżywczych

Paluszki karmelowe

Kruche ciasteczka z gęstym, intensywnym karmelem w mlecznej czekoladzie to idealny wybór na każdy słodki kaprys.

przepisy