SERDUSZKOWE BABECZKI BORÓWKOWE


  • Przygotowanie: 2 GODZINY
  • Trudność: PROSTY
  • Wykorzystane Krakuski: Serduszka


Składniki:

Spód:

  • Krakuski Serduszka 300 g
  • 100 g czekolady białej
  • 150 g masła
  • KREM:

  • 400 ml mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 laski wanilii
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 żółtka
  • 100 g borówek

Przygotowanie babeczek:

  1. Zblenduj Krakuski Serduszka
  2. Rozpuść masło
  3. Dodaj czekoladę
  4. Mieszaj, aż się roztopi
  5. Przelej do ciastek
  6. Wymieszaj na jednolitą masę
  7. Foremki wyłóż formą spożywczą
  8. Przełóż masę
  9. Uformuj kształt
  10. Wstaw na godzinę do lodówki
  11. Przelej 300 ml mleka
  12. Dodaj cukier i przekrojoną laskę wanilii
  13. Gotuj na małym ogniu, mieszając
  14. Resztę mleka zmieszaj z budyniem
  15. I dodaj do masy
  16. Dodaj żółtka
  17. Całość wymieszaj
  18. Odstaw do wystygnięcia
  19. Przełóż masę do rękawa
  20. Babeczki uzupełnij kremem
  21. Udekoruj borówkami