Krakuski
Strona główna
Produkty
Przepisy
Filozofia marki
Kontakt
Menu
SERDUSZKOWE BABECZKI BORÓWKOWE
Poprzedni przepis
wszystkie przepisy
Następny przepis
Przygotowanie:
2 GODZINY
Trudność:
PROSTY
Wykorzystane Krakuski:
Serduszka
POBIERZ jako PDF
Składniki:
Spód:
Krakuski Serduszka 300 g
100 g czekolady białej
150 g masła
KREM:
400 ml mleka
1 budyń waniliowy
2 laski wanilii
2 łyżeczki cukru
2 żółtka
100 g borówek
Przygotowanie babeczek:
Zblenduj Krakuski Serduszka
Rozpuść masło
Dodaj czekoladę
Mieszaj, aż się roztopi
Przelej do ciastek
Wymieszaj na jednolitą masę
Foremki wyłóż formą spożywczą
Przełóż masę
Uformuj kształt
Wstaw na godzinę do lodówki
Przelej 300 ml mleka
Dodaj cukier i przekrojoną laskę wanilii
Gotuj na małym ogniu, mieszając
Resztę mleka zmieszaj z budyniem
I dodaj do masy
Dodaj żółtka
Całość wymieszaj
Odstaw do wystygnięcia
Przełóż masę do rękawa
Babeczki uzupełnij kremem
Udekoruj borówkami
ZAMKNIJ
Strona korzysta z plików cookies. Kontynuując przeglądanie naszej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies. Więcej na temat plików cookies oraz zarządzaniu ich ustawieniami można uzyskać, klikając tutaj.
OK